Mammas myskille


De mest pussvänliga kinderna i hela världen?


Det kallas sjukdomsvinst

Inte en enda liten torr knula har den här hunden ätit sedan operationen. Inte en enda! Hon är den enda hund jag vet som kan överleva på en köttbulle och en klyfta potatis en hel dag.

Tur att hon snart ska till Köttbulleland och äta upp sig.


Tratt-Lisa äter köttfärssås



Videoklipp

Tyvärr är det alltid så att Vidar är go och glad tills jag tar fram kameran och börjar filma. Men jag tror att ni som inte sett honom på ett tag ändå kan se utvecklingen.


Rätt svar - Julros


Min mamma satt inne med svaret, det är en julros.

Vi funderar dessutom på att köpa en kombi

Åh, så duktiga vi varit i helgen. Vi har städat och satt upp alla hyllor, speglar och gardinstänger som inhandlats den senaste tiden. Vi har dessutom slängt massa skräp och beskurit/dödat vår pelaralm.

Igår kväll hade vi barnvakt och fick gå på BIO! Konstigt hur något man tidigare gjorde för att man inte hade något bättre för sig har blivit rena lyxen nuförtiden. Vi såg "Alice i Underlandet". Den var bra. Vi såg den inte i 3D. För den föreställningen slutade nämligen 22:30. Vi har inte varit vakna så länge frivilligt sedan december.

Hela det här inlägget visar hur gamla vi börjar bli...


Gardiner och Middag

Igår var mamma här och vi sydde gardiner till Vidars rum. När jag säger "vi" så betyder det att mamma sydde och jag satt bredvid och snackade skit... Tyvärr tog tråden slut mitt i så de blev inte klara den här gången heller.

På kvällen var vi på middag hos K, mycket trevligt och gott! Middagen var, som jag förutspått, fantastisk och pecannötpajen till efterrätt var inte dålig den heller.

Strumporna är i alla fall de samma...

Hmm, dagens outfit nr 2:

Dagens outfit


Våfflor och jordgubbssallad

Igår bjöd K in sig på våfflor hos oss. När hon var här passade jag på att bjuda in oss på jordgubbssallad, kött och smörstekt potatis hos henne. K är en stjärna på att laga mat och baka men detta är hennes absoluta paradrätt. Bra inbjudet av mig!

Romantiken är död

Jag frågade S vad vi skulle göra om vi vann 10 miljoner.

- Betala av lånet
- Köpa ny bil
- Resa
- Gifta oss

Ehhh, ursäkta!?!? Kommer vårt bröllop på fjärde plats?!? Nu kan han glömma att jag tänker gifta mig.

-Jaha, sa S, nu kommer du att skriva det här på bloggen va?

Rätt gissat!

Tio snabba frågor

Namn: Vidar
Ålder: 3 månader
Vikt och längd: 7,3 kg och 63,5 cm
Favoritmat: Bröstmjölk, tätt följt av mjölkersättning
Roligaste just nu: Att bli pruttad på magen
Tråkigast just nu: Att klä på sig overallen
Mysigast just nu: Att somna i mammas famn
Bästa leksaken: Flygplanet och kameran
Största intresset: Min hand samt TV:n
Tre egenskaper: Bestämd, glad och charmig


Vaccination

Gårdagens (och veckans?) stora händelse var Vidars första vaccination. (Man vet att man är mammaledig när detta väntas bli veckans stora händelse.)

Båda sprutorna gick bra med bara lite skrik som resultat. Än så länge har han inte fått feber eller ont heller.


Det är de små sakerna som gör det

Inte nog med att veterinären gjorde om Selmas operation utan att krångla, jag upptäckte nu att de även klippt klorna när hon var där. En trevlig gest, tycker jag!

Senare kommer K och fikar.

Kan hända att det blir våfflor med glass.

Jag hittade blommor i trädgården vilket innebär att det kanske blir vår trots allt.

Dagens bästa var dock när Syster ringde från Australien!

På det hela taget verkar det här arta sig till en riktigt bra dag.


Blommor - undrar vad det är för sort?


Hur man vet att man inte kommer få några tulpaner i sin trädgård i år...






Stackars Selma

Selma går runt här hemma och känner sig eländig. Igår gjorde vi om hennes kastrering som inte blev helt ok förra gången. Hon är expert på att krångla med tratten så att hon kommer åt såret så den här gången har hon fått en ENORM tratt. Hittills verkar det fungera i alla fall men det är inte helt lätt att äta och dricka med en sådan runt huvudet.

Selma och tratten


Dagens babysim

Idag fick vi lära oss att hälla vatten på våra barn samt bubbla för att få uppmärksamhet. Det där med att få vatten i ansiktet var inte riktigt Vidars grej, vi får se hur det går när vi ska dyka nästa vecka. Bäst gillar han att ligga på rygg och prata med mig.

Jag avslutade simmet med att halka och skrapa upp foten... Vidar avslutade med att bli övertrött och gallskrika i omklädningsrummet. Man kan väl säga att första halvan av dagens aktivitet var den bättre halvan.

Nu ska jag få scones och sedan blir det friskis!

Busted!


Shoppat!

Igår var jag på klädbytardag i församlingshemmet - jag är frälst! Det gick att hitta hur mycket fina och fräscha kläder som helst för inga pengar alls. Man fick leta lite för att hitta gobitarna men det är ju bara kul.

13 plagg för 215:- är i princip gratis. Dessutom går hälften av pengarna till välgörande ändamål för att inte tala om hur miljövänligt det är att köpa second hand.

Klädbytardag - Billigt, Miljövänligt och Solidariskt

Födelsedagsfirande

Igår firade vi Vidars farmors födelsedag. Vidar gav bort ett förstorat fotografi på sig själv - plötsligt har det blivit så lätt att komma på presenter till alla släktingar... För att inte tala om det där med julkort...


Dagen till ära tog vi fram nya snygga kläder som Vidar precis växt i, stl 68 here we come!


Idag är vi lite mer retro med en outfit som Farmor hittat i sina gömmor. Kan månne Vidars far ha burit samma kläder en gång i tiden?


Och så blir det en liten bonusbild på världens sötaste unge i sin coola Supermannen-body. Jag är även överförtjust i Laban-strumporna! 

Mer snö...


Igår morse hittade jag Bengans boll...


I morse såg det ut så här igen. Skit också!

På promenad med en möderska

Igår var det perfekt promenadväder med plusgrader och strålande sol så jag, Vidar, min mamma, Faster H och hundarna tog en långpromenad. När vi går där i solen och småpratar så kastar sig plötsligt Vilma in i en snödriva och fångar en sork! 

Som de starka, handlingskraftiga kvinnor jag och mamma är så gör vi det enda rätta - vi börjar skrika hysteriskt...

Till sist lyckas vi få Vilma att släppa sorken som ligger och dödsrycker mitt på vägen varpå vi frenetiskt börjar diskutera vem som ska avliva det stackars djuret. Mamma röstar för att vi ska lämna det där medan jag tycker att vi ska skicka fram Vilma igen. Det hela slutar med att H resolut går fram för avsluta lidandet samtidigt som den lilla sorken gör sitt sista dödsryck och blir stilla. H behöver med andra ord bara putta undan den från vägen (tack och lov) innan vi kan fortsätta hem.

Skön förmiddag

Idag har vi varit på Piggelingympa. Dagen började med en perfekt plannering av amning och sovning men den rubbades snabbt av ett punkterat cykeldäck - det var bara att snabbt stuva in hela familjen och skjutsa S till jobbet. Räknade iskallt med att Vidar skulle vara övertrött och förbannad under hela passet men istället bestämde han sig för att vara en ängel hela morgonen! Först sov han sig igenom hela träningen och sedan när vi kom hem lät han mamma både duscha och äta medan han snällt tittade på.

Nu håller jag tummarna för att änglahumöret håller i sig en halvtimme till så att jag får vila en stund medan han sover.

Ikväll kommer Faster H och hälsar på! Skoj med lite besök!

Väl valda kroppsdelar håller med

Det blir många "första gången" så här i början. Idag kom första febern för Vidar. Nu hoppas jag att det inte beror på att han håller på att få tänder. Min pappa fick tänder när han var tre månader enligt min farmor och jag vill inte att Vidar brås på honom i det fallet.

Dagens outfit


Lägg märke till den mycket moderiktiga accessoaren, "ambulansnapp", i en vacker blå färg.

..men den smakade gott...

Vi lagade morotsoppa igår. Personligen tycker jag att den påminner om något annat - både till färg och konsistens...



Babysim

Igår var vi på babysim för första gången. Vidar hade sina ursnygga ilgöna badbyxor på sig och tyckte att babysim var en trevlig aktivitet som vi nog kan ägna oss åt fler gånger.

Vi blev tillsagda att hålla barnen nära oss i början så att de inte skulle bli rädda men Vidar höll nästan på att vrida sig ur mitt grepp ändå eftersom han hade så mycket kul att titta på. Han ville inte alls titta på mamma utan på alla roliga kompisar i vattnet. Vi fick lära oss hur man höll bebisarna så att de kunde ligga på både mage och rygg. Vidar, som går under namnet "lilltjockis" här hemma, flöt väldigt bra... Fast A:s pappa sa att hon flöt bäst, han var väldigt nöjd över att kolikmagen äntligen kom till någon nytta.




 

Välkommen till min blogg!

Här tänkte jag skriva om vad som händer i mitt och Vidars liv just nu (S och hundarna kommer nog få en del utrymme de med). Tanken är att Lillasyster i Australien ska kunna hänga med i vad som händer här hemma. Och så kan det ju vara trevligt för släkt och vänner som bor en bit bort att få vara med i vår vardag. Ytterligare en anledning är att skriva ner Vidars utveckling så att man minns och kan återberätta alla härliga anekdoter och pinsamma minnen...