Estrid sover

 
 
 

Estrid 2 månader

 

Estrid på pappas axel

 
 
 
 

Estrid på skötbordet

Estrid gillar som sagt att ligga på skötbordet och titta på sina saker.
 
 
 

Familjebild

När alla var finklädda till Stefans födelsedag passade vi på att ta en familjebild.
Joråsåatt...
 
Några till bilder fick vi till, men där var inte alla med:
 
 
 

Pappa Stefan har fyllt år

Hela 35 år har han hunnit bli, den gamle mannen. Själv är jag ju betydligt yngre (minst en vecka eller två...) Vi firade med fika för ett par helger sedan.
 
Casper stod för stora delar av underhållningen.
 
 
När alla åkt hem somnade Lykke vid middagsbordet...
 
På själva födelsedagen gjorde vi pizza på vår pizzasten och dukade ut pick-nick filten i trädgården. Barn och hundar uppskattar pick-nick allra mest.
 
 
 
 

Vattkoppor, brev och midsommarfest

Den här veckan har Vidar vattkoppor, typ en miljon... Men han har varit duktig och inte kliat nästan alls. Nu hoppas vi på att Lykke också ska få det men att Estrid ska klara sig tack vare amnigen. Det är ju inte helt dumt att ha två av tre avklarade när vi ändå är föräldralediga.
 
 
 
Lillasyster växer så det knakar och äter rejält. De härliga dubbelhakorna och bebisvalkarna har verkligen tittat fram. Så ljuvligt gosigt!
 
Vidar och Lykke skickade teckningar till gammelmorfar och fick några dagar senare post tillbaka! Vilken lycka att hitta egen post i brevlådan.
 
Igår var det midsommarfest på Lykkes förskola, flätor och sommarklänning dagen till ära.

Grottan och rabarber

Vidar och Lykke har hittat det perfekta lekstället på vår tomt. De kallar det "grottan" och vill gärna bli serverade alla sina mellanmål där. Det bästa av allt är att jag ser dem från köket och när jag ammar - lagom lång "gummisnodd" med andra ord.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vovvarna


Bodelning och första leendet

 
I torsdags var vi på invägning och mätning igen. Estrid hade gått upp till 5,3 kg och 58 cm så de senaste dagarnas intensivamning har gett resultat... Själv känner jag mig en aning dränerad men Stefan hävdar att vi har "bodelning" efter att ha spenderat 9 månader i samma kropp och Estrid gör sitt bästa för att ta med sig så stor del som möjligt.
 
Lilltjejen fäster blicken på ett helt annat sätt nu och vrider på huvudet efter ljud. Nu duger det inte riktigt att sova på mammas mage utan hon vill gärna bli runtburen och kika på saker. Eller hänga på någons axel och kolla läget.

 
Att ligga på skötbordet tillhör också favoritsysslesättningarna och att åka vagn.
 

Det bästa av allt är dock att hon har börjat smila och göra små ljud, det har jag tyvärr inte lyckats fånga på bild ännu... men jag har försökt:
 
 
 

Första leendet fick jag när jag la henne till bröstet för någon vecka sedan - magiskt!
 
Fortfarande en nöjd och glad tjej med andra ord - tills man sätter henne i babyskyddet eller föröker få på henne en mössa. Det går inte för sig!
 
I torsdags fick barnen förresten en liten kusin som vi längtar så efter att få träffa, ytterligare en liten tjej i familjen blev det.
 
 

Äntligen har hon fått ett namn

Sådär, nu är lillans papper äntligen inskickade! Så får jag lov att presentera:
 
Estrid
Extra fin outfit med byxor sydda av mammans barndomskompis