Sommaren som gick - Lykke

 
Lykke har varit en riktig liten badtjej i sommar. Eller liten och liten förresten, hon har skjutit i höjden rejält och för några veckor sedan var det dags att börja på storbarns-avdelningen på förskolan. Vidar går redan på den avdelningen så det har gått väldigt fort och lätt att skola in.
 
Snart blir hon tre och har gått från att vara en ordentligt trotsig tvååring till att vara en egensinnig och omständig treåring. Fantastisk, envis, duktig, motvals och hur rolig och härlig som helst. ALLA saker vi säger följs ALLTID av ett VARFÖR?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommaren som gick - halvvägs till 70

Presentpappret hade tagit slut men vad gör väl det när man har pyssliga barn.
 
Riktigt nöjd med tårtan... Citronkräm, jordgubbsmousse och vit choklad lyckades jag få till i de olika lagren
 
 
 
 
Lykke hjälpte mig att plantera en fläderbuske, vi har fått två st i år som förhoppningsvis ska fungera som sista delen i en blandhäck. Det vore ju trevligt att kunna koka saft på fläderblommor om några år.
 
 
 

Sommaren som gick - Midsommarafton

 
Årets midsommarafton blev en osedvanligt lugn tillställning då Vidar precis blivit av med febern efter vattkopporna. Lite sill med min mamma, pappa och farmor och så dans runt midsommarstången i grannbyn var det vi orkade med.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommaren som gick - Estrid

 
 
Som ni förstår så har Estrid utvecklats massor under sommaren och har gått från att vara en mullig liten bebis som mest var nöjd med att ligga och studera sina saker och syskon till att ha en hel repertoar med ljud och "konster". Numera tar hon nappen (tack svärmor) och vill gärna "prata" och skratta mot alla. Hon skrattar högt om hon blir kittlad och älskar att gnaga på våra händer. Hon vill gärna sitta rakt upp i knät eller uppstöttad med kuddar. De senaste dagarna är fötterna och den egna rösten det som fascinerar.
 
Fast det är klart hon är ju fortfarande en mullig lite bebis...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommaren som gick

 
Det har förekommit en del klagomål på att uppdateringarna är sällsynta numera. Med tanke på uppdateringen som senast gjordes verkar det ju dessutom som att åtminstone ett barn sover precis hela tiden, då borde det ju gå att uppdatera kan man tycka...
 
Men istället för att blogga i sommar har vi hittat på massa annat. (Om jag hinner kommer det små djupdykningar i några av de olika ämnena)
 
Vi har grillat, förvånansvärt ofta i spöregn...
 
...vi har badat...
 
...vi har byggt växthus...
 
...vi har tagit snygga selfies...
 
...vi har läst...
 
...vi har sett vår lilla bebis utvecklas massor...
 
...vi har lekt...
 
...vi har firat midsommar...
 
...två av tre barn har haft vattkoppor... 
 
...vi har firat flera födelsedagar...
 
...vi har hängt i sommarstugan...
 
...vi har arbetat i trädgården...
 
...jag har tagit massor av syskonbilder...
 
...och övat en hel del på att använda min nya kamera och att ta bilder på väldigt rörliga barn.