Sköldpadda av papptallrik

Pyssel från: Skapligt enkelt.

Uggla av papptallrik

Ytterligare ett lagom enkelt pyssel från Skapligt enkelt. Lykke tyckte det här var jättekul!

Fjärilar till påskriset

För tillfället gäller det att hitta bra sysselsättning som inte är allt för fysiskt ansträngande för mamman samtidigt som jag försöker att inte slänga igång TV:n i tid och otid. Min räddning just nu är bloggen Skapligt enkelt som har mycket bra barnpyssel som fungerar för mindre barn.
 
Häromdagen gjorde vi fjärilar till påskriset. Jag och Vidar klippte ut fjärilar i dubbelvikt papper, något som han tyckte var jättekul.
 
Sedan målade vi fjärilarna tillsammans, det gick över förväntan att ha flera färger med en pensel till varje färg (trodde allt skulle blandas på nolltid). Vi duttade på färg och sedan tryckte vi ihop vingarna så att båda sidor blev lika, det tyckte båda barnen var spännande och de var nästan besvikna när fjärilarna var slut.
 
 
 
När fjärilarna hade torkat dekorerade vi dem med klistermärken och paljetter
 
 
 

Odlingsdags

Nu är det dags att börja ta fram fröer och jord igen. I år har vi äntligen beställt ett växthus vi tänker att det passar bra att sätta igång med det i år när vi ändå kommer att hålla oss hemma mycket på semestern. Årets fröer blev enbart lättodlade säkra kort som vi fått att fungera tidigare. Mycket kryddor, bönor och sallad. Och så potatis, morötter och rädisor förstås.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Återvinning - gamla tomataskar blir minidrivhus.
 
 
Tomater i massor blir det också som vanligt. Vi måste ju ha något att stoppa in i växthuset när vi väl fått upp det.
 
Och pelargonerna är igångsatta.
 

Citronkaka

Vidar har skapat ett eget recept:
CITRON
MYÖL
SMÖR
SOKÄR
MJÖLK
SLUT
 
Självklart  var vi tvugna att baka men jag fick tillåtelse att lägga till ägg.
 
 
 
 

Väntan

Vi är många som väntar på dig nu, lilla vän.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påfyllning av garderob

Igår var jag och rotade bland kompisens barns urvuxna kläder. Jag brukar få "första tjing"  innan hon säljer allt på loppis. Perfekt sätt att fylla Lykkes garderob med massa fint för en liten summa. Lykke själv var överlycklig och provade och galjade med enorm entusiasm.
 

Uppdatering och jobba hemma

Vidar har varit sjuk den här veckan så tiden har mest ägnats åt honom. I övrigt gäller det bara att få tiden att gå tills Skrutt bestämmer sig för att göra entré. Mycket samandragningar/förvärkar har redan gjort mig förhoppningsfull att det ska sätta igång snart. Att sedan slemproppen har lossnat och att bebis redan är fixerad gör ju inte otåligheten mindre precis fast det egentligen är några veckor kvar. I värsta fall är det 6 veckor till igångsättning - vill inte tänka på det...
 
Igår jobbade Stefan och Vidar hemifrån: