Bakning pågår

För att inspirera Vidar att komma igång med att läsa köpte vi receptboken BAKA till honom i namnsdagspresent. En mycket bra idé! Vidar läser och är "chef" medan Lykke knådar och blandar. Den stora utmaningen för mig är att ta ett steg tillbaka och låta dem styra själva så mycket som möjligt. En annan utmaning är att inte baka för ofta eftersom alla recepten är på sötsaker... Men roligt har vi!
 

Pysselåldern

Vidar är i en riktig pysselperiod just nu. Han skapar böcker, kort, målningar, papperskonfetti och hittar på en massa annat bra pyssel. Häromdagen gjorde han en bok om okända hajar. Han kan sitta långa stunder och skapa och skriva och han har alltid långa intressanta utläggningar om sina alster
 
 
 

Älskade lillasyster, fem månader idag

 
 
 

Treårskalaset

Lykke har fyllt 3 år! Vi firade med frukost på sängen, chokladtårta och släktkalas.
 
 
 
Lykke hade önskat sig chokladtårta, så det blev en Kit-kat tårta med hackad vit choklad på toppen, chokladbottnar och skivade jordgubbar samt hallonfrosting som fyllning. Gott!
 
 
Vidar fick några namnsdagspresenter innan han stack iväg på annat kalas hos en dagiskompis.
 
Lykke fick massa fint och roligt! Mycket nya leksaker och fina kläder.
 
 
 
 

Bärplockning i Sälen

I slutet på augusti åkte vi till Sälen och plockade bär. Jag var där med Vidar och Lykke förra året och de älskade att vara ute och plocka lingon och blåbär så vi tyckte det kunde vara en lagom semestertripp även i år eftersom vi inte varit iväg så mycket i sommar. Det var tråååångt i bilen på vägen upp men väl där mötte vi upp mormor och morfar så Vidar och Selma kunde flytta över i deras bil resten av helgen.
 
Precis som förra året var min mormor och morfar där och av dem fick barnen små bärskrapor att repa bär med och var överlyckliga för dem, särskilt Vidar plockade ihärdigt med sin skrapa. Även hundarna gillar att "beta" blåbär.
 
 
 
Stefan tog med Vidar och Lykke på äventyr upp i stolsliften, det hade tydligen varit jättespännande och kul.
 
 
 
 
På söndagen firade vi Vidars namnsdag med paket och tårta.
 
 

 
 

Hoppgungepremiär

För några veckor sedan kom hoppgungan fram igen. Essie tog det rätt lugnt och hängde mest och
kollade vad syskonen hade för sig.
 
 
 
 

Sommaren som gick - Bildbomb

Här kommer de sista bilderna från sommaren, sen får jag väl ta och ge mig. Har massor med roliga filmer och bilder från bärplockning och treårskalas m.m. men allt för lite tid och ork för att hinna med. Trist, men jäklar i min lilla låda vad trött och sliten man blir av att fixa och dona med tre barn, två hundar och ett hus.
 
Här har vi en bild på alla barnen på vår första egna utflykt, utan pappa eller annan vuxen. Vi tog en glass på stan och sedan handlade vi en present till vår lilla nya kusin, Lovisa. Så nöjd var jag när vi hade genomfört det eldprovet utan att tappa bort ett endaste barn.
 
 
Barnen har fått ärva en hel kartong med briotåg och briomek, det har lekts flitigt med det hela sommaren och har varit perfekt att ta fram när barnen behöver sysselsättas.
 
 
Vår fina trio, som inte är allt för lätt att fånga på bild samtidigt... Barnen är så stolta över sin lillasyster och vill gärna vara med och pyssla och passa,
 
 
 
 
 
Och så nägra bilder på vår fina storebror som funderar och klurar mer än någonsin. Han läser och skriver, ritar och pysslar, sjunger och leker och räknar huvudräkning så man häpar. Snart fyller han fem. Duktig, hjälpsam, retsam, envis och rolig.
 
 
 
 

Bilder på Vidar och Lykke

 
 
 
 

Vilma

 
 
 

Selma