Klara! Färdiga! Spring!


Rosa bröd och svärisar

Efter inskolning kommer VAB, som alla vet. Så den här veckan har vi bytt av varandra här hemma - tur att morfar (och mormor) kunde ställa upp för att lösa det omtalade livspusslet.

Idag är vi hyfsat friska i alla fall, så vi passar på att bjuda svärisarna på lunch. Stefan fixar en av sina goda grytor och jag har bakat rosa bröd. Gott men nästa gång blir det lite mer salt i smeten.

Inskolning uppdatering

Idag har jag lämnat Lykke för första gången. Hua, vad ont det gör i mammahjärtat. Men från dagis rapporterar de att allt går bra, jag ringde och kollade i morse och nyss ringde inskolningsfröken och sa att Lykke hade ätit bra och sedan somnat. Måste säga att det känns extra tryggt att lämna när dagis är så omtänksamma så de ringer upp oss oroliga föräldrar och talar om att allt är bra.

Första dagen

Idag har den här stora tjejen börjat på dagis.
 
 
 

Ännu en outfit

Barnens gammelfarmor var på besök i helgen med nya fina julklapps-outfits. Vidar meddelade bestämt att han varken skulle prova eller vara med på bild. Lykke bjussade däremot på sina nya kläder.

Nya pyjamasar


Nya outfits


Nya kompisar i vårt hushåll

I julhelgen hittade en del nya kompisar in i vårt hus:
 
En ny toalett
 
På julaftonsmorgon la kylen av, lämpligt eftersom vi skulle ha allt julfirande hemma hos oss i år. Bra timat kylen. Verkligen. Tack. Så. Mycket.
 
En ny kyl och frys blev det alltså.
 
Jag fick en mycket efterlängtad hushållsassistent
 
Och en surfplatta! Det är ju synd att säga att man ligger i framkant när det gäller den nyaste tekniken. Eller, om man hade sagt det så hade det varit ren och skär lögn. Så det säger vi inte. Men NU har jag i alla fall en surfplatta och jag älskar den!
 
Lykke fick sitt namn på dörren till barnens sovrum
 
Och en mysig pusselmatta
 
Och faster Helena hade virkat en krokodil till Vidar, utan mönster! Impad? Oh ja!

Mer julafton


Tomten

Inte det minsta läskig var Tomten, bara rolig (och med en fantastisk dialekt)! Vidar sprang utan tvekan och öppnade för tomten och hjälpte honom in.

Gott 2013

 Nu har det gått två julfiranden, en rejäl förkylning och ett nyårsfirande sen jag skrev sist.
 
Vi firade julafton här hemma med min familj inklusuve min mormor och morfar. Juldagens firande kom liksom lite av sig då Stefans familj  var fastsnöade i Stockholm och inte anlände förrän på annandagen. Men då tog vi snabbt igen det med massor av mat och julklappar. Lagom när de klav innanför dörren fick Vidar feber och sedan har vi legat till sängs/soffa i varierande grad av förkylning. Igår var vi i alla fall tillräckligt friska för att ta oss till Stockholm för ett mycket trevligt nyårsfirande. Bilder från veckan kommer de närmaste dagarna.
 
Bilder från julafton också kallade alla-som-är-med-på-kort-får-godis-bilder:
Man ska aldrig underskatta värdet av en muta!