Kalender

Imorgon börjar nedräkningen till Vidars födelsedag. Glöm inte att kika in och öppna Lucka 1.

7 månader

 
I måndags fyllde Essie 7 månader, på julafton blir hon åtta månader. Vidar kröp när han var åtta månader men fram till nu har det inte känts som att Estrid skulle vara på väg att börja krypa på länge än. Fast plötsligt är hon superrörlig, nyfiken och står och balanserar i "förberedande-kryp-ställning". 
 
Oj, vad Essie och jag ska klä av och klä på julgranar under julen i år...
 
Fast å andra sidan kanske hon brås mer på Lykke och i så fall kryper hon någon gång i januari. Fortsättning följer...
 

1 månad till jul

Nu är julförberedelserna igångkickade på allvar, lussekatterna är bakade, glöggen öppnad och pysslandet i full gång. Med andra ord har vi firat 0:e advent ordentligt även i år.
 
 
 
 
 

Estrid med sina syskon

 
 
 
 
 
 
 

Full rulle

 
Jaha, då var det hög tid att börja barnsäkra hemmet igen. Essie har en fantastisk rullteknik och är sällan på samma ställe länge. Jag kan inte komma ihåg att de andra två har rullat med sådan fart och precision men det kanske är sånt man glömmer. Något som är annorlunda från tidigare bebisar är dock att vi nu har två större syskon som sprider leksaker, kritor, papper odyl omkring sig. Just nu är det alltså ett jäkla plockande, städande, tjatande och observerande. När jag tog de här bilderna insåg jag tex att blomkrukan med nedhängande rankor inte kan stå där den gör. Det gäller att vara på tårna hela tiden...
 
 
 
 

Bilder från dopet

 
Äntligen lite bilder från Estrids dop! Vi var väldigt nöjda med upplägget på dopet för båda gudmödrarna, vi själva och barnen var delaktiga under hela dopet vilket gjorde att det hände något hela tiden. Vi brukar alltid försöka vara lite hemliga med vilka övriga namn vi valt, den här gången blev det Agnes Estrid Helena. (Agnes är barnens val och Helena efter faster/gudmor).
 
Efteråt åt vi smörgåstårta och öppnade presenter hemma hos oss. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Stort tack till N och T som fotade, till alla som hjälpte till att fixa och självklart alla som var där!!!

Utklädda barn

 
 

Mycket sjukt

 
De senaste veckorna har barnen varvat varandra med sjukdommar. Feber, kräkningar, öroninflammation, förkylningar osv. När Estrid i helgen fick hög feber var vi helt slut, då vi fick sova i skift eftersom hon inte kunde sova liggandes utan bara ville sitta i famnen. Och när hon väl somnade ett par timmar halvsittandes i vagnen hade jag ändå svårt att somna på grund av oron...
 
Trots alla sjukdommar har vi lyckats få till ett dop med alla barnen friska  (bilder kommer) och just idag har vi bara lite snörvliga näsor och alla har sovit ovanligt bra i natt. Så nu håller vi tummarna för att det här håller i sig ett tag.

Nu sitter hon

 
 
Sedan några veckor tillbaka sitter Estrid riktigt bra utan stöd, även om jag fortfarande vill ha kuddar runt henne. Allt blir så mycket roligare när man kan sitta och plocka med sina leksaker på egen hand.