Vidarkalender även i år

Även i år tänkte jag ha en Vidarkalender och då passar det ju bra att jag har massor av bilder som ligger skräpar. Jag kan redan nu avslöja att det finns en hel del luckor som innehåller misslyckade försök till fina syskonbilder men också några fina ögonblicksbilder på barnen. Temat för i år är alltså: "julkorten-vi-redan-visste att-vi-inte-ville-få" i en härlig kavalkad av syskonbilder, familjebilder och andra bilder på barnen ända fram till Vidars födelsedag. Håll till godo!


Plötsligt händer det...

...som ett av ett under hittar alla udda strumpor en kompis och korgen där man förvarar alla "uddingar" står tom. Ett av vardagens små mirakel.

1:a advent

Pepparkaksbak - såklart!

Mormor och morfar var här på förmiddagen och farmor och farfar kom och hälsade på, på eftermiddagen. Samtliga besökare mottogs med jämfotahopp och glädjetjut från Vidar.









Hand upphittad...

...återfås mot beskrivning.

Men leendet är bara mitt!












Trevlig 0:e advent!

Då var det dags att börja knarka julförberedelser hemma hos Vidars mamma! Vad gör man inte för att fördriva november ur sinnet.

Imorgon är det 0:e advent

Så idag har vi massproducerat lussebullar. Så nu luktar jag som alla kvinnor bör: Socker, svett och saffransbulle.

Tydligen uppskattas inte detta av biosällskapet för eftermiddagen... Måste tydligen duscha. Vissa är så känsliga.


Vidars mamma funderar...

...hur är det möjligt att dessa två kommit ur min städskygga kropp?

Jag vet att många familjer har barnspärrar på sina städskrubbar, men är det verkligen för att barnen ska låta bli att plocka fram dammsugaren i tid och otid?

Och Vidars favorit leksak är fortfarande "brum-brum" (leksaksdammsugaren han fick i somras). Dessutom gillar han skarpt boken "Julstök med Max och Mia", gissa vad dom gör i den - just det! Städar!

Nu visar det sig att lillan inte är sämre, hon somnar så rofyllt bredvid dammsugaren.


Oskarp, men illustrerande bild






Förkylning

Den här veckan är vi förkylda i varierande grad, hela högen. Idag är det torsdag och Vidar har tröttnat på att vara hemma från dagis och klättrar på väggarna - tur att det "bara" dröjer till tisdag innan han får gå dit igen.

Här kommer en radda bilder som inte har så mycket med inlägget att göra:















Samtal pågår






Kan-själv, matlagning och en två-månaders-jubilar

Vidar tog tag i gårdagen redan redan kl 8 på morgonen med att på sig mössa och stövlar och göra ett tappert försök även med jackan. Sedan begav vi och av till lekparken.


Efter lekparken plockade Vidar fram en burk majs som genast skulle avnjutas. Ja ja, majs är troligen nyttigare än både torkad frukt och ketchup så det fick väl gå an.


Lillasyster fyllde två månader








Vidar lagade "meja gott" till sin mamma



Vanish kryddat med ketchup - gott för mammamagar

Sen bjöd jag Vidar på blodpudding, en favorit! Särskilt när det serveras "hylt" till.



Kärlek är...

...att kaffebryggaren är laddad och färdig att tryckas igång när man kommer hem efter att ha lämnat Vidar på dagis.


35-årskalas

I lördags firade vi en 35-åring. Det blev Lykkes första längre resa i bil, hela vägen till Stockholm. Det gick klart över förväntan. Vi körde förstås fel, men det var faktiskt förväntat. (Det beror tydligen på att jag pratar för mycket, inte sambons förmåga att hitta rätt)






En 35-årig nacke

En mycket trevlig eftermiddag i Stockholm blev det.

- Borta bra men hemma bäst! Skrek Vidar inte alls när han kom hem. Han sprang ut i köket och beställde "ÄGG!" vilket i en tvåårings värld är ungefär samma sak.