Magstöd

Ordet magstöd har fått en ny innebörd.



Nu vet jag vad ni tänker! -Vilka bruna ben hon har, den där Vidars mamma!


Semester!

Fem långa härliga veckor.

SEMESTER!

Självklart inleder vi med att grilla ikväll.


Hos barnmorskan

Jag kom på en grej när jag var hos barnmorskan idag: Visst är det jobbigt att vara gravid under sommaren med tanke på hur varm man blir men tänk hur jobbigt det hade varit för en liten i den här värmen och tänk hur orolig jag hade varit. Ska försöka tänka på det varje gång det är jobbigt och varmt.

För övrigt var alla värden bra och det lilla hjärtat slog precis som det skulle.

Feber och solglasögon

Igår var en jobbig dag. Vidar hade hög feber hela dagen och det var nästan 30 grader inomhus. Själv börjar jag känna av graviditeten och värmen gjorde väl inte direkt underverk för humöret.

Men så åkte jag till optikern på kvällen och fick beställt mina linser och så passade jag på att shoppa nya solglasögon, nu när jag äntligen kan slippa glasögonen. Och plötsligt kändes dagen mycket bättre. Hann med och byta en bok som jag fått dubbelt av i födelsedagspresent också. Det blev Morgan Allings, Kriget är över. Så nu har jag åtta härliga pockets att plöja på semestern.




Vidar i mammas nya solglasögon

Gårdagen i bilder

Igår fick Vidar feber efter sprutan förra veckan så vi fick lov att stanna hemma från jobb och dagis.

Vidar passade på att vattna lite










Stora delar av dagen spenderades vilandes i vagnen




Eller någon annanstans


Lite spagetti fick vi ner till lunch




Och så lite "glass" (fryst, mixad frukt)


Jag fick även lite gjort här hemma, bland annat så flyttade inomhusväxterna ut på semester




Och så insåg jag hur mycket det växt i landet och passade på att skörda lite dill och frysa in den


Dagens outfit?






Smultron och blåbär


Häromdagen var vi ute och promenerade. Rätt var det var kastade Vidar sig in i skogen, för han kom ihåg att vi hade plockat bär där dagen innan. En mycket nöjd Vidar plockade sen nogsamt av alla bären och åt upp dem innan vi kunde fortsätta hemmåt.












Populär mormor/gammelmatte




Grattis, mig själv!

Jag må jag leva, jag må jag leva!
Hurra hurra hurra!

God morgon! Kl 6 i morse kickade vi igång den här födelsedagen med sång och presenter! (Frukost på sängen är något vi gett upp, det är liksom ingen njutning med ett sjövilt barn och två hungriga hundar...)

Jag fick äntligen min efterlängtade trädgårdspall så att jag kan sitta och rensa ogräs och skörda grönsaker.


och så ska vi åka på kryssning, jippi!


Och så sommarläsningen!


Själv har jag gett mig linser så jag ska slippa de eländiga glasögona som bara är i vägen

Tydligen var jag exeptionellt bra på att "skyffla in linserna" enligt optikern som skulle visa mig hur man gör. (Det var mest därför jag tog med linserna i det här inlägget, för att få skryta lite)

Ha en bra dag!

Ny plantering

Rabatten vid ingången har stört mig ofantligt hela våren, vi var tvugna att ta bort massa halvdöda kryptallar som inte riktigt klarat de senaste vintrarna (kommunens snöslungor kan tydligen ha den effekten på växter). Men nu har S och jag fått massa växter i födelsedagspresent - titta vad fint det blev!






Vidar hjälpte så klart också till







Nu har vi vaccinerat Vidar...

...mot barnavårdcentralen.


Vidar tänkte minsann inte medverka i några som helst aktiviteter som BVC-sköterskan hittade på utan satt mest och flinade åt henne.

Vikt: 14 kg
Längd: 86 cm


Idag har frö't fått en pappa...

...för idag har vi varit på familjerätten och skrivit under faderskapspapper och som alla vet är det just det som gör att man har en pappa.

I alla fall om pappan inte råkar vara gift med mamman.

Vidar planterar tomatplantor




















Linas matkasse

I veckan testar vi Linas matkasse. Måste säga att det känns väldigt bekvämt att någon har fixat bra maträtter man ska laga för hela veckan. Det är mycket bra mat och innehållet i påsen känns väldigt fräscht, fast sen är det klart att man kan laga betydligt billigare mat och fortfarande vara lika nyttig. Rekomenderar dock starkt att testa provkassen för 499:- för den är riktigt prisvärd!

Filmen igår

Filmen igår var helt OK, kanske till och med lite bättre än förväntat. Fast bäst var att få lite egentid med S.

Ikväll är vi på bio



Lyxigt med lite barnvakt såhär mitt i veckan. Eller hur!

Nya badkläder

I helgen köpte vi en uv-dräkt för att slippa lite detta eviga insmörjande. Vi hann till och med inviga den innan åskan drog in över stan. Även föräldrarna tog årets första dopp.



Vidar på väg mot stranden

Mina färgglada blomlådor

Nämen, inte får man väl blanda färger hur som helst! Rött OCH rosa!? Finns det ingen lag mot det?

Nä! Det finns det inte. Är till och med rätt nöjd med resultatet.


Liten uppdatering om magen



Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.



Källa: familjeliv.se samt gravid.se

Vattning igår

Igår fick pappa hjälp med vattningen av en väldigt kvällspigg liten kille



Dagens outfit...

...om barnet själv får välja.

Födelsedag

Grattis på födelsedagen, Vidars pappa!!!!

Bildbevis

Älskling, jag vill bara tala om att eftersom det är din födelsedag imorgon så har jag och Vidar städat lite idag. Men med tanke på att delar av städpersonalen började dra fram leksaker redan under själva dammsugningen så misstänker jag att du inte kommer att få uppleva resultatet så som det var tänkt, här kommer därför en bild:



Eftersom det bara är du som vet hur det såg ut innan är det bara du som kan se att den här bilden föreställer ett välstädat vardagsrum. Puss!

Härlig långhelg!


Saknat mig? Vi har haft en sån där riktigt skön, somrig toppenhelg. Ruggigt produktiva har vi varit och fixat massa grej här hemma som legat och väntat i evighet på att bli ordnat. Numera kan man faktiskt gå in i förrådet och massa saker har hittat ett bättre hem genom omfördelning av garderober och byråar inomhus. Till och med fröet har numera en garderob som står och väntar.



Massa grillning har vi hunnit med också. Samtliga kvällar har det grillats i någon form, utom ikväll. Eltändaren har nämligen överarbetat och i förrgår tog tändvätskan slut. Det löste vi igår genom att åka ut till sommarstugan och få grillat där men ikväll fick vi nöja oss med sallad.





Idag har vi varit och "badat". Personligen har jag bara doppat fötterna och S kom väl i till knäna men Vidar sprang fram och tillbaka i vattnet som värsta badproffset. Tyvärr glömdes kameran så ni missar Vidars första utomhusbad för i år.


Väckning hemma hos oss

06:00 Lilleman far upp och tänder sänglampan i ögonen på de sovande föräldrarna.

06:01 Lilleman hoppar ur sängen

06:02 Lilleman levererar glasögon till pappan med ett glatt "Tack"

06:03 Lilleman levererar glasögon till mamman med ett glatt "Tack"

06:04 Lilleman vandrar ut i köket

06:05 De förvirrade och nyvakna föräldrarna undrar vad som hände, men bestämmer sig för att att det är nog bäst att följa efter

GODMORGON!