Vad Lykke "illar"

Lykke: Mamma jag älskar Estrid så mycket att jag nästar ´illar (gillar) henne. Jag ´illar Estrid och Lovisa (kusinen)
 
 
 
 

Finns det något mysigare än en sovande bebis?

 
 
 
 

Två små filmer på Estrid

 

Inte lätt att vara pappa

Vidar och Lykke leker "Mammy och Daddy" (Tittar man mycket på Dora utforskaren händer det att man snappar upp ett och annat engelskt ord)
 
Lykke: Vi leker Mammi och Pappi
Vidar: Det heter Mammi och Daddi
Lykke: OK, jag är Mammin och du är Daddin
...
Lykke (argt): Åhh, nu är Mammin förbaskad på dig!
Vidar (suckar uppgivet): Jag vet, det är därför jag inte vill vara Daddin...
 

Dagens nya ord

Lykke: Mamma de här byxorna är från Finland
Jag: Jaha?
Lykke: Ja, de är så finnliga

Kakbak

Vi ska ha dop om ett tag och då behövs det lite kakor. Tänkte dock inte baka lika mycket som jag brukar eftersom det blir lite mat också. Dessutom blir det mindre den här gången eftersom vi har ett bröllop i sommar att planera också.
 
Några hallongrottor skulle dock bakas och eftersom det enligt receptet skulle bli ca 20 st dubblade jag det hela och läste inte så noga vidare i receptet förrän jag tyckte att hallongrottorna blev lite väl stora vid utbakningen. Jahaja, i receptbeskrivningen stod det plötsligt att jag skulle dela degen i två delar och dela varje del i 20 delar...
 
Nu är bara frågan när vi ska smälla i oss 80 hallongrottor...
 
 
 

Dags för smakportioner

Estrid har börjat få gröt på kvällarna och det gick inte att ta miste på glädjetjuten när vi äntligen fattade att hon också ville ha riktig mat! Det är bara att konstatera att vi har fått ytterligare en matglad bebis som är väldigt nöjd när hon får sitta med vid bordet och smaka från våra tallrikar.
 
 
 

Nytt soffbord


 
Jag vet inte hur länge sedan det var vi tittade ut det här soffbordet men nu är det äntligen inhandlat och uppmonterat. Nu kan det stå ett par månader innan Essie börjar krypa, då kanske vi får plocka undan det en stund eftersom det nog inte håller för att klättras och bankas på. Jag undrar hur vi tänkte där...
 
 
Lykke hjälpte till vid monteringen...

Lillasyster

 
 
 
 
 

En egenskriven sång


Estrid vänder sig!


Och ett par filmer...

 

Mer hoppgunga